בכל הלוואה מעורבים שני צדדים – הלווה והמלווה. כל צד מעוניין לשמור ולהגן על האינטרסים שלו, למזער סיכונים ולהבטיח את זכויותיו. לכן, כאשר מתכננים לקחת הלוואה פרטית חשוב לערוך הסכם מפורט ומסודר, בהתאם לדרישות החוק, ועדיף לערוך את ההסכם בעזרת עורך דין המתמחה בדיני חוזים.
הסכם הלוואות פרטיות נערך בין הלווה למלווה, חשוב לכלול בהסכם את התנאים שנקבעו בין הצדדים, ובנוסף יש לציין בהסכם את סכום ההלוואה, בטחונות להבטחת פירעון ההלוואה, תנאי החזר (לוח תשלומים), תאריך ופרטים נוספים.
לא לחתום על ההסכם לפני קריאה מעמיקה ובדיקה קפדנית
בכל הסכם הלוואות פרטיות נקבע כי אחד הצדדים (מלווה) מעמיד הלוואה לצד השני (לווה). ההסכם מציין שמקבל ההלוואה מתחייב להחזיר אותה במלואה, בכפוף לתנאים שנקבעו בהסכם. בדרך כלל חותמים על הסכם בסיסי וכללי, ולמעשה משנים רק את הסעיפים הנוגעים לתנאי ההלוואה כמו סכום, לוח תשלומים, בטחונות, ריבית, הצמדה וכדומה.
ההסכם חייב לכלול גם פרטים הנוגעים להבטחת פירעון ההלוואה בזמן, ויש לציין מה קורה אם הלווה לא מצליח להחזיר את ההלוואה על פי התנאים שנקבעו. כמו כן, מומלץ לכלול סעיף המאפשר ללווה לפרוע את ההלוואה לפני מועד הפירעון, וחשוב לכלול גם סעיף כללי המפרט את התנאים לשינוי החוזה, כל עוד שני הצדדים מסכימים על השינוי.
מאיפה משיגים הסכם כללי להלוואה פרטית
ניתן למצוא באינטרנט שלל הסכמים להלוואות פרטיות, האפשרות הראשונה היא להוריד נוסח בסיסי של ההסכם ולערוך אותו בהתאם לצורך. עם זאת, עדיף לבקש מעורך דין מנוסה המתמחה בדיני חוזים והלוואות להכין הסכם מפורט וחוקי בין שני הצדדים. עורך דין יכין את ההסכם בין הצדדים, יאמת את החתימה של הלווה והמלווה, ידאג לבטוחות מתאימות ויחתום על ההסכם כדי לאמת אותו.
למידע נוסף בנושא הסכם הלוואה פרטית השאירו פרטים בטופס למטה וצוות המומחים של בנק כרמל יחזור אליכם בהקדם האפשרי ויסייע לכם בכל שאלה ובקשה.
נושאים נוספים שיכולים לעניין אתכם:
